HTML

Szemelvények Zanphagras Könyvéből

A tartalomból: Irodalom. SOK irodalom. Zene. Egészséges és egészségtelen szkepszis. Vélemények - és rengeteg gondolkodás.

Friss topikok

Címkék

2012.10.31. 02:33 Zanphagras

Rövidhír: a folk metált fosnak tartja, de Ákos szintianyagáért ujjong a Lángoló "Gitárok"

Rage következik, hajnali háromnegyed kettes, mert ma három mítingem volt, és még mindig nem alszom, este meg ezzel a f*ssal tömi a fejemet a néminemű tájékozódásért megnyitott index címlap.

Persze, vágom, minek megyek az index címlapra tájékozódni. Nos, csak. Honnan a retkes kis p*csából máshonnan tudhattam volna meg például azt, hogy milyen zenére dugnak a magyarok, vagy hogy Jáksó László szakított barát"nő"jével, hogy melyik a top 5 halloweeni szexjelenet, vagy...

index1.JPG

...hogy hogyan néz ki Sonia a kastélykertben (bikergirls? 18-as karika? kastélykert? nem lehetne, hogy közben plüsspokemonokkal is megverjenek egy kétméteres kigyúrt szőke néger nőt, könyörgöm, csak hogy egy kicsit még nonszenszebb legyen a leglátogatottab (?) magyar hírportál főoldala)?

index2.JPG

Ó a kutya mindenit...

A szemfülesebbek és azok, akik már rákattintolódtak a képekre és megnézték a 2012 október 31-én 1:50-kor készített szkrínsotjaimat a hungarointernet fényes előszobájáról, azindexről, azok biza már láthatják is a rédzsem okát.

Ákosról. Írnak. A. Lángoló (?) Gitárokon (?).


Az még semmi, nem baj, ha írunk Ákosról, aki egyébként három dologról híres: hogy remek, elgondolkodtató, maradandó dalszövegeket költ, hogy egyedül is összerak albumokat, mert jól komponál és jól zenél, emellett kiválóan énekel és jó hangja van. (Hogy miért kliséktől hemzsegő, olcsó és szutyok szövegű, kecskerímekkel teli, rettenetesen nem-meghangszerelt számokat mond föl az albumaira, azt akkor én már nem értem. Mert hogy nem énekel, hanem fel"beszél" a cédéjire, azt nem tudom, mondtajamacska.)

Na jó, első kérdés: kinek mi jut az eszébe arról, hogy Lángoló Gitárok. Nekem, bevallom őszintén, mint európai kultúrembernek, nem egy újszovjet megszállás első napjai, amikor az udvarra hordják a katonák a gitárokat és begyújtanak vele, hogy legyen min megsütni a csajokat (enni is kell valamit, na), hanem SZÓLÓK! Elpattanó húrok, füstölgő gitárnyak a virtuóz gitáros keze alatt! Csikorgó bőrgatyák, loboncos hajak, őrült ügyesség és fantasztikus szenvedély! Rhapsody és Pathfinder! Van Halen és Áxelróz!

ROCK AND F***ING ROCK!

Nos, és mit is kapunk a Lángoló Gitárokon? Hát, azért van a keményebb műfaj zenéiről némi cikk, bár ránézésre inkább a post-metal, és a hc dominál, ami még mindig nem baj. De mi a szárbaszökkent pincsipimpit keres itt hír Madonnáról, Eminemről, meg úgy globálisan EZ MEG MI A F...

Oké, túltettük magunkat.

Akkor most elevenítsük föl (tudom, vesszőparipám), mit is jegyzett anno a Lángoló Gitárok az Eminemnél és Dub FX-nél némileg azért inkább a rock kategóriájába eső folk metálról. Kávé helyett javaslom EZTET ITT, valamint EZT A MÁSIKAT LA.

Na, és akkor most itt ez a Ákos-kritika.

Amit kritikátlanul szeretünk! Végre, minő tiszteletreméltó dolog, hogy Ákosnak nem kell a nyolcezredik kegyetlenül ugyanolyan fahangon prezentált se íze-se bűze album elkészítéséhez csapat, mert egyedül is meg tudja csinálni! Fukken ószom ez az Ákos, a cikket olvasva már-már azt kívánom, hogy legyen a gyermekeim anyja. Külön élmény, amikor a szerző a szinti-pop iránt lelkesedik, és az iránt, hogy Ákos végre visszatért ehhez, és hejdejól megközelítette.

Aztazeget rovatunkba is kitehetném, hogy

"Ákos bármennyit is szöszölt a stúdióban a zenével, mint minden esetben, ezúttal is ordít a lemezről, hogy számára a dalszöveg, annak interpretálása, valamint az ezekkel átadni kívánt üzenet a legfontosabb tényező."

Olyan ez, mintha lenne egy étterem, ahol nem sózzák a sült krumplit, mert nem tudják, hogy kell, és aztán bemenne egy csóka, leülne, kihoznák neki az egyébként meg sem sütött, bénán felkockázott krumplit (sótlanul), és ő ebben a szakács különleges interpretációját fedezné fel.

Emellett ismét kiemelésre kerül Ákos kiváló költői hajlama, és az, hogy mennyi szinten lehet értelmezni és befogadni és hnnargapröff, de ugyanez igaz tetszőleges diktátor beszédeire is. Hogy azok mennyi szinten értelmezhetők és milyen remekül befogadhatók! Ja, de hogy ettől még jók nem lesznek...

Hadd ne elemezzem tovább, mert aludni akarok, és ahhoz nem jó a magas vérnyomás, ne olvassátok el ide kattintva. Lényeg a lényeg, miszerint: mit keres mindez egy Lángoló Gitárok című blogon?... Egyáltalán, ki a frász hallgat ma nem ittasan és szándékosan szintipopot?... Jó, ízlések és pofonok, pont én vagyok az, aki a legtöbb hulladékot vigyorogva abszolválom - na de nem is dicsőítem rojtosra és sorolom fel azokat az erősségeit, amik valóban erősségek lennének, de ha egyszer nincsenek ott, akkor nincsenek! Arany János volt költő, nem Ákos, Ady Endre volt költő, Juhász Gyula volt költő, nem Ákos! Egy tematikus rockzenei blogon akkor sincs keresnivalója egy szintipopnak, egy Ákosnak, ha ezer "költőinél költőibb" lemezt is ad ki!

Pedig nem azt ad ki. Amit hallottam tőle eddig, az javarészt klisészerű, ezerszer hallott, "lírai", egyáltalán nem komolyan vehető szám volt. Ami szintén nem baj - hallgatok én klisézenét eleget. De jót. Nem Ákossat.

És ezt nem is titkolom. Mert ha egyeseknek szabad kategorikusan lesz*rházni valamit saját preferenciák alapján, akkor nekem is. Ahogy a Lángoló (?) Gitárok(??) is megírta a folkmetálos cikkében, "ha egyszer valami rossz, akkor arról el kell mondani, hogy az, nincs mese." És Ákos sajnos rossz zene.

Mert ha egyeseknek szabad kategorikusan lesz*rházni valamit saját preferenciák alapján, akkor nekem is.

Rédzs óver. Zan over&out.

Szólj hozzá!

Címkék: zene


A bejegyzés trackback címe:

https://zankonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr854880335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása