HTML

Szemelvények Zanphagras Könyvéből

A tartalomból: Irodalom. SOK irodalom. Zene. Egészséges és egészségtelen szkepszis. Vélemények - és rengeteg gondolkodás.

Friss topikok

Címkék

2012.05.14. 22:58 Zanphagras

Driven By Demons

Mit is látsz? Nem tudod elolvasni? Akkor jó. Ez a kis lap egy ördögi paktum, amit Urbain Grandier 17. századi francia pappal kötött néhány démon illetve ördög. Fordítva van írva, latinul, alul pedig a démonok szigillumai látszanak, amelyekkel aláírták a dokumentumot a maguk részéről. Balról Lucifer, Belzebub, Sátán, Astaroth, Leviatán és Elimi jelei láthatók. Legalul Baalberith, bibliai műveltségűeknek ismerős név (Ba'al-berít, ha így jobban rémlik), egy kánaánita város démon-istene, aki írnokként is szerepelt az eseményen, aki szentségtörésre és gyilkosságra viszi az embereket; érdekes módon a múlt, a jelen és a jövő dolgaira mindig igaz módon válaszol.

Urbain Grandiert többek közt ennek a dokumentumnak az alapján égették meg máglyán. Hogy démonokkal cimborálás miatt, vagy azért, mert nyilvánosan támadott egy bizonyos bíborost, nem egyértelmű feltétlenül (ezt a szóban forgó főpapot egyébként Richelieu-nek hívták). Akárhogy is, ez a papír figyelemre méltó. Hogy kit vezettek démonok - a másolót, aki készítette, Urbain Grandiert, aki megkötötte a démonokkal, vagy a politikai hatalmáért küzdő Richelieu-t...

4 komment

Címkék: múlt


A bejegyzés trackback címe:

https://zankonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr484508874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus · http://voxadepti.wordpress.com 2012.05.18. 10:59:33

Na jó, jó, de miben egyeztek meg? :)

Zanphagras 2012.05.18. 11:22:14

@adeptus: Máris fordítom:

"Mi, a hatalmas Lucifer, az ifjú Sátán, Belzebub, Leviatán, Elimi, és Astaroth, másokkal együtt, ma elfogadtuk a szövetségesi paktumot Urbain Grandierrel, aki a miénk. És neki ígérjük asszonyok szerelmét, szüzek virágát, királyok tiszteletét, dicsőséget, vágyak teljesülését és hatalmat.
Kurvázni megy majd három teljes napon át és a testiség kedves lesz hozzá. Évente egyszer vérpecsétet áldoz nekünk, lábbal tapodja az Egyház szent dolgait és sok kérdést tesz fel nekünk. E paktummal húsz évet él boldogan az emberek Földjén, majd csatlakozik hozzánk az Isten elleni bűnben.
Köttetett a pokolban, démonok tanácsában.
Aláírások, stb.
Írnokoskodott Baalberith"

Hát, ebben. :)

Zanphagras 2012.05.18. 11:26:32

@adeptus: Persze. Nem sok fantáziája volt akkortájt sem a politikai perek kreatív stábjának. :) Ha az 1950-es években ítélték volna el, akkor semmi démon, csak gyűlések a konyhaasztal körül, röplapozás, imprlista kémkedés meg ilyenekkel kapcsolatos levelezés "került" volna "elő".
süti beállítások módosítása